2014. február 21., péntek

Almás muffin, ahogy a kollégák szeretik

Mióta muffinokat sütök a kollégáim nagyon szeretnek. :-) Ugyanis sokszor tart velem tetemesebb mennyiségű süti és vad osztogatásba kezdek. Manapság a paleo muffinokat osztogatom és hasonló sikerekben van részem. Így bárkinek jó szívvel tudom ajánlani. Biztos siker és egészséges ajándék. Az alábbi almás is rendkívül népszerű volt.

Fotó: Kováts Gábor


Almás muffin
Folyékony hozzávalók:
4 közepes alma, fél marék mazsola, fél marék aszalt vörös áfonya, 5 evőkanál méz vagy (12 dkg nyírfacukor), 1 tojás, 12 dkg vaj (vagy kókuszzsír), 1 citrom vagy narancs reszelt héja.
Száraz hozzávalók:
12 dkg zabliszt, két evőkanál zabpehely, 1 kávéskanál őrölt fahéj, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:
A kétféle hozzávalókat külön-külön összekeverjük egy-egy tálban, majd vegyítjük egymással. Nokedli sűrűségű tésztát kapunk belőle. A muffin sütő mélyedéseit háromnegyedig töltjük a masszával. 160 fokos sütőben 22-25 perc alatt elkészül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése