2015. november 3., kedd

Pandás muffin

Barter megállapodás részét képezte az a pandás muffin, amelyet most mutatok nektek. A kis film alapján könnyedén el tudjátok készíteni ti is mackókedvelő családtagjaitoknak, barátaitoknak. Pandafüggők előnyben. Ez a recept nem paleo, de ami késik, arra kicsit várni kell. :-)
A pandás muffin születésének az esküvőm volt az oka. Miután elhatároztuk a nagy tettet, eldöntöttük, hogy mindössze négyesben állunk az anyakönyvvezető elé. Titokban. Mi, az ifjúnak kissé túlzóan nevezett pár, és a két tanú. Igen ám, de a családot is értesíteni kell majd valahogy a történtekről. Az anyakönyvi kivonat mellé, úgy gondolutk, adunk nekik még néhány bizonyító erejű fotót. Így megkértem panda függő fotós kollégámat az események pontos dokumentálására. A nagy hír örömére nem kért cserébe semmit, ám lelkiismeretem nem engedte az ingyenmunkát. Már korábban kitaláltuk a kollégával, hogy egyszer kellene egy pandás muffint készíteni. Így elérkezettnek láttam az időt a megalkotására. Bevallása szerit nagyon finom lett. 
Nem kell más hozzá, mint a legelső Csokis muffin
A panda orrát, szemét én magam öntöttem csokiból, de ha nem akarsz ezzel pepecselni, akkor kapható csokipasztilla és csokidara. Ezekkel is megoldhatod a díszítést. 

Csokialkatrészek

Hozzávalók:
két kocka étcsokoládé,
egy kávéskanál kókuszzsír vagy vaj.

Elkészítése: 
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a kókuszzsírt. Ezután megvárjuk míg kihűl és műanyag zacskóba kanalazzuk a még folyós masszát. A zacskó sarkát kivágva, sütőpapírra nyomjuk a szemeket, orrokat és szájakat. Hűtőbe téve pár perc alatt megszilárdul. 

Krém

Hozzávalók: 
fél doboz natúr vajkrém, 
fél deci habtejszín,
három csomag vaníliáscukor. 

Elkészítése:
Összekeverjük alaposan. Jól kenhető, krémnek kell lennie. A muffinokat kihűtjük és késsel a tetejükre kenjük a krémet.

Díszítés
Miután a muffinok tetejét megkentül krémmel rátesszük a félbe vágott oreo kekszet. Megszórjuk kókuszreszelékkel, majd rátesszük a szemeket, orrokat, szájakat. Ezután érdemes kicsit hűtőbe tenni, majd a legnagyobb mosollyal fogadni a gratulációkat.
Íme egy videó a díszítésről, amelyet a friss férj készített. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése