Egy angol magazinban leltem rá az alaprecepre. De, ahogy az lenni szokott nem minden hozzávaló volt itthon. Így a recept és a kamrám tartalmának keresztezéséből született ez a sós és meglehetősen finom muffin. Nagy vetélytársa lehet bármely pogácsának.
A zöldfűszerekből nekem csak petrezselyem volt itthon, így szárítottal dolgoztam. De friss zöldfűszerekből biztosan még aromásabb lehet a végeredmény.
Száraz hozzávalók:
13 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1/4 teáskanál só,
1 teáskanál szárított tárkony,
1 teáskanál szárított kakukkfű,
1 csokor aprított petrezselyem,
5 dkg reszelt edámi sajt,
frissen őrölt feketebors, ízlés szerint.
Nedves hozzávalók:
1 tojás,
4 evőkanál tej,
4 teáskanál oliva olaj,
15 darab felkarikázott fekete olajbogyó.
Sajtos réteg hozzávalói:
2 evőkanál tej,
fél rúd zöldfűszeres krémsajt,
2 púpozott evőkanál krémfehérsajt.
Elkészítés:
a száraz, nedves és sajtos hozzávalókat összekeverjük külön-külön. Majd a szárazhoz hozzá adjuk a nedves összetevőket. A sajtos réteghez valókat is alaposan összekeverjük.
A szilikonos formába alulra egy teáskanálnyi tésztát teszek, majd 1 teáskanálnyi sajtos réteg kerül. Ezután ismét a tésztából teszek rá egy teáskanálnyit.
170 fokos sütőben 25 perc alatt készre sül.
Langyosan, egy pohár hideg tejjel isteni uzsonna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése