2011. július 31., vasárnap

Forró napokra-sütés nélkül

Kaptam otthonról sok finom epret. Bár az egyik kedvenc gyümölcsöm, mégsem tudtam a tetemes mennyiséggel megbirkózni. A Tiramisut is igen kedvelem. A két kedvenc vegyítéséből született az eperhabos muffin, amelyet nem kell sütni. Így a legforróbb napokon is muffin kerülhet az asztalra, egy csepp izzadság nélkül, könnyedén. :-)



Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta,
1 adag feketekávé,
3 evőkanál rum.

A krémhez:
1 doboz mascarpone,
0,5 kg eper,
vaníliás cukor,
kristálycukor (ízlés szerint),
1 kis doboz habtejszín.

Elkészítés:
Az epret a kristálycukorral és a vaníliás cukorral összeturmixolom.
A tejszínt habbá verem.
Az eperturmixhoz adom a mascarponét, jól összekeverem, majd fakanállal beleforgatom a tehszínhabot.
A muffinpapírral kibélelt formákba beleteszem a piskótadarabokat. Meglocsolom a rumos kávéval és belekanalazom a habot. A tetejét kakaóval megszórom.
Hűtőben pihentetem. Egy éjszaka a legideálisabb, de egy-két óra múlva is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése