2012. február 9., csütörtök

Muffin rétes és a kísértés gyümölcse

A lustaság és az almás rétes iránti vágy volt a fő motiválója a Muffin rétesnek.Mondjuk nem agysebészi tevékenység kész réteslapból rétest alkotni, és még csak órákat sem venne igénybe, de a Muffin Művekben miként mutatna már egy rétes alakú rétes?! :-)
Több receptet olvastam már, amelyben a muffin alaptésztája réteslap volt. Eredetileg túróval töltötték meg, de én nem vagyok túró rajongó. Ez alól csak a juhtúró kivétel ropogós bacon-darabok társaságában. :-)
Az alma különben is egészséges és télen megfizethető gyümölcs. Jobb esetben pedig saját fáról szedett pirospozsgások figyelnek a pince vagy a kamra polcán.
Elkészíthetitek akár Bálint, trendibben fogalmazva Valentin napra. Végül is ősanyánk, Éva is ezzel a gyümölccsel vitte kísértésbe Ádámot! :-)


Hozzávalók:
5-6 alma, hámozva, lereszelve,
fahéj, ízlés szerint,
kristálycukor, ízlés szerint.

Elkészítése:
A lereszelt almát megfűszerezzük a cukorral és a fahéjjal. Úgy fél órára állni hagyjuk. Ez idő alatt kibéleljük a muffin sütő mélyedéseit a feldarabolt réteslapokkal. Egy mélyedésbe legalább nyolc réteg réteslapot kell tenni. Lehet több is. Ezután már csak bele kell kanalazni a kifacsart almát.
Kipróbáltam rétegezve is. Annak az a hátránya, hogy nagyon macerás és a két réteslap közé nagyon kevés almát érdemes tenni, különben elázik a tészta.
160 fokos sütőben 20 perc alatt lesz ropogós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése