Eredetileg pirosat akartam alkotni, de mindenképp kis jóindulat kell ahhoz, hogy pirosnak nevezzük. Tanúság: máskor másfajta ételszínezéket használok majd. Vagy egyáltalán nem.
A muffin alapja egyszerű piskóta tészta. Anyukám tanított meg piskótát készíteni és számtalanszor volt a vasárnapi ebédek desszertje a meggyes változata. A tetejére pedig meggyes krém került.
Tészta hozzávalói:
2 tojás,
2 púpozott evőkanál liszt,
2 csapott evőkanál cukor,
1 kiskanál sütőpor.
Elkészítése: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot. Ezután a tojások sárgája következik. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Előmelegített sütőben 190 fokon 5 percig sütjük. Ezután még 15 percig 160 fokon.
Krém hozzávalói:
vaníliás puding,
három marék lecsöpögtetett meggy.
Elkészítése: a pudingot az előírt mennyiségű tej felével (!) megfőzzük. Amikor langyos beledobáljuk a meggyet és összemixeljük.
Ekkor még reménykedtem, hogy még szép lehet.
Ez lett. Ronda, de tényleg finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése