2011. október 24., hétfő

Zöldhernyó, avagy kukacoskodni jó!

A húgom néhány hete felnőttkorba lépett. Mint általában, ilyen esemény alkalámával: tortáért kezdtünk rohangálni. Ám az ünnepelt határozottan kijelentette, hogy tortát látni sem szeretne. De lazított a szigoron és közölte, hogy ha muffinból meg tudom alkotni kedvenc tortájának ízét, hát felőle legyen. Így minden tudásom összeszedtem, nehogy szégyenben maradjak, mint a Muffin Művek teljhatalmú vezérigazgatója. :-)
Így született meg a nutellás diótorta muffin változata, amely zöld tejszínhabbal a tetején, kukacként várta az ünnepelt mosolyát.



Hozzávalók:

száraz:
12 dkg liszt,
5 dkg őrölt földimogyoró,
fél csomag sütőpor,

folyékony:
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 tojás,
1 evőkanál tej.

A kétféle hozzávalókat összekeverjük majd vegyítjük őket. A masszát muffinformába öntjük és 25 percig 160 fokon sütjük.
Miután kivettük a sütőből és kihűtek a sütik, megkenjük a tetejüket mogyorókrémmel.
Az ünnep alkalmából én zöld tejszínhabbal és mogyorókrémmel töltött ostyapálcikákkal, színes cukorkákkal díszítettem. De önmagában is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése