2011. december 7., szerda

A sütőtök dícsérete

Imádom a sütőtököt. Fagyos, téli napokon aranysárga édesség, ami felmelegít. Remek A vitamin forrás. Manapság fahéjjal megszórva sütöm.
Márton nap alkalmával magam is megkívántam a libasültet, így sebtiben barátokat invitáltam libalakomára, amelyet természetesen párolt vörökáposztával ettünk. Na jó, Cserszegi fűszerest is ittunk, de csak mert a liba abban sült. :-) A desszert pedig eme sütőtökös muffin lett. Páratlan sikert arattam. A libalakomával is. :-)

Hozzávalók:

száraz:
15 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál őrölt gyömbér, fahéj, szegfűszeg keverék,
9 dkg őrölt mandula,
1 narancs reszelt héja,
6 dkg őrölt dió,

folyékony:
12,5 dkg olvasztott vaj,
12,5 dkg cukor,
2 tojás,
10 dkg krémsajt,
1 kis doboz natúrjoghurt,
20 dkg reszelt sütőtök.

Elkészítés:
a száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön jól elkeverjük, majd vegyítjük a kettőt. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése